I dag veit me at dette er fermentering, og Noraker rakfisk og Små Vesen Bryggeri deler både denne historia og fermenteringa av produkter, i tillegg til ein felles veg og ikkje minst god tilgang på reint fjellvatn.
Velkomen til Fermenteringsvegen
I gamle dagar visste dei ikkje kva som skjedde når dei brygga øl eller la ned rakfisk, dei gjorde det med gamle tradisjonar, tru på dei små underjordiske vesen, og overtru.

Mø ynskje dikkan velkommen til Fermenteringsvegen, som er historia om to produsentar som har starta opp side om side, med produkt som passar uhorveleg gøtt i lag, og der vegvesenet tvinga oss til å bygge ein veg mellom oss, og som har ført til at me i dag har funne ut at det er grådig artigt å kunne samarbeide, og kunne møtast for dei uformelle kaffikoppane for å skape noko slik som fermenteringsvegen, som du no kan ta del i.
På plakatene på området finn du QR-koder du kan skanne som gir deg meir informasjon om viktige tema for oss og våre produkt. Langs denne vegen kan du få ta del i vår felles arv, og lære litt meir om kva ein kan få ut av godt handelag, fjellvatn, gode råvarer, med litt hjelp av våre vener i mikrobiologien. Du kan få informasjon med alle sansar, og me har delt både bilete, lyd og video, også kan du komme inn å få lukte og smake. Kjenslene kjenner du undervegs!